Radio 2

Voor het eerst in ruim 90 jaar vacature bij Last Post Association: word jij de nieuwe ceremonial assistent?

Voor het eerst in meer dan 90 jaar staat er een vacature open bij de Last Post Association. Ze zijn op zoek naar een nieuwe ceremonial assistent, die de Last Post in goede banen moet leiden. Het gaat voor alle duidelijkheid om vrijwilligerswerk.

Sinds 1928 weerklinkt er dagelijks de Last Post onder de Ieperse Menenpoort. De organisatie, de Last Post Association, houdt de herinnering aan de opoffering van vele mannen en vrouwen in de Eerste Wereldoorlog levendig.

Nu zoekt de organisatie een nieuwe medewerker en die wordt voor het eerst in meer dan 90 jaar buiten hun kenniskringen gezocht. "Vroeger vonden wij altijd de juiste mensen via mond-aan-mondreclame en eigen kennissen", zegt Benoit Mottrie, voorzitter van de Last Post Association. "Wij kennen ondertussen ook de kracht van sociale media, daarom proberen we het eens via een ander kanaal."

Iets voor jou?

De Last Post Association is op zoek naar versterking voor de ceremonial assistants. Nu werken er 3 assistenten voor de ceremonies samen, maar dat zouden er binnenkort 4 moeten worden. "Het is best een Ieperling, want het is de bedoeling dat die om de twee weken een week lang elke dag aanwezig kan zijn."

De ceremonial assistants zorgen er eigenlijk voor dat alles klaarstaat om de Last Post te kunnen uitvoeren. Ze tonen bezoekers de staanplaatsen en assisteren personen, die moeilijk te been zijn. "Het zou fantastisch zijn mocht de persoon in kwestie ook een mondje Engels kunnen spreken", geeft Mottrie nog mee. "Zo hebben we gisteren voor het eerst opnieuw een aantal Engelstalige toeristen kunnen ontvangen. Voor 11 november verwachten we toch iets minder Engelstalige toeristen dan de vorige jaren. Want het is te moeilijk om een groepsreis op zo'n korte periode te organiseren. Maar sowieso zullen enkele toeristen wel eigenhandig de grens oversteken om de Last Post te kunnen bijwonen", besluit Mottrie.

Vrijwilligerswerk

Mottrie wil nog duidelijk maken dat het om een vrijwillige job gaat. "Iedereen die lid is van de Last Post Association werkt als vrijwilliger. We weten dat het een groot engagement is, maar we krijgen heel veel terug van de aanwezigen. Er is enorm veel appreciatie, dat doet deugd."

Radio 2

Meest gelezen