Danny Cantaert

Pompoenboer versiert Zottegem met torens van 160 pompoenen: "De grootste weegt 365 kilogram!"

In het centrum van Zottegem staan 2 kunstwerken: grote torens met 160 pompoenen, gemaakt door de Zottegemse Pompoenhoeve. De stad wil zo de herfstsfeer in het straatbeeld brengen. De torens blijven er staan tot midden november, dan wordt er soep gemaakt van de pompoenen.

Het stadsbestuur van Zottegem wil op een originele manier de herfst vieren: met 2 pompoentorens in het centrum. De torens werden gemaakt door de Zottegemse Pompoenhoeve. Er werden 160 pompoenen voor gebruikt. "In allerlei formaten: van heel klein tot heel groot. En er zijn verschillende soorten: oranje, gele, groene, noem maar op", vertelt Peter Jolie van de Zottegemse Pompoenhoeve. 

"Ik heb een aantal grote bobijnen op elkaar gelegd en die ingevuld met allerlei soorten pompoenen. Om een mooi geheel te krijgen, heb ik er ook nog wat chrysanten en stro tussengelegd", legt Jolie de werkwijze uit. "Op een van de torens heb ik een heel grote pompoen gebruikt, die weegt wel 365 kilogram!"

Lees voort onder de foto.

Danny Cantaert

Pompoensoep

De pompoenen blijven tot midden november in het stadscentrum staan. "Maar het zijn allemaal eetbare pompoenen, dus ze zijn niet verloren", zegt Jolie. De stad zal de pompoenen naar WZC Egmont brengen, waar de medewerkers en vrijwilligers er soep van zullen maken. De soep wordt dan geschonken aan het goede doel.

Danny Cantaert

Meest gelezen