"Over mijn lichaam werden de meest gemene dingen gezegd": Adele gechoqueerd door commentaren over gewichtsverlies

Zangeres Adele is "heel erg teleurgesteld en gekwetst" door de vele reacties van vrouwen over haar gewichtsverlies. Dat zegt ze in een uitgebreid interview met mode-magazine Vogue. De 33-jarige Grammy-winnares brengt op 10 december haar nieuwe album uit, waardoor de media-aandacht rond haar weer op volle toeren begint te draaien.

Eind 2019 haalde Adele de krantenkoppen met haar grote metamorfose: ze verloor 45 kilo in twee jaar tijd. De media schreven massaal berichten over het gewichtsverlies van de 33-jarige zangeres. Hoe ze het voor mekaar had gekregen, welke sport ze deed, wat voor dieet ze had gevolgd. Naast enkele accurate feiten en interviews kreeg Adele ook heel veel commentaar te verduren over haar gewicht. 

Ik was heel teleurgesteld en gekwetst

Sommige mensen vonden dat ze te veel vermagerd was en er ongezond uitzag, anderen speculeerden dan weer over de manier waarop ze was afgevallen. De zangeres viel af door een combinatie van gewichtheffen, cardio-training en het Sirtfood-dieet, maar veel mensen geloofden dit niet en kwamen met hun eigen theorieën: een maagring, een suikervrij dieet, zelfs een depressie. Ze belandde in het oog van een mediastorm over haar gewicht. "Het ergste aan de hele situatie is dat de meest gemene dingen gezegd werden door andere vrouwen, over míjn lichaam", bekent ze aan Vogue. "Ik was heel teleurgesteld en gekwetst.”

Adele vermeed een lange tijd publieke verschijningen, zoals etentjes of het verjaardagsfeestje van een vriendin, omdat ze niet wou dat mensen foto’s van haar namen. Nu haar nieuwe album uitkomt, is ze klaar om terug in de spotlights te staan. 

Volgens Adele werd haar gewichtsverlies wel gedreven door de angsten die ze had. De Grammy-winnares maakte recent een scheiding mee en ging door een zware periode. "Sporten zorgde ervoor dat ik me beter voelde. Het ging nooit echt over het gewichtsverlies, maar meer om een sterke, gezonde persoon te worden en mezelf zoveel mogelijk tijd per dag zonder gsm te gunnen." 

Ze geeft ook toe dat sporten een soort verslaving werd voor haar: "Soms sportte ik twee tot drie keer per dag, maar ik had het nodig om ergens verslaafd aan te geraken om mijn gedachten op orde te krijgen. Dat kon ook breien zijn, maar dat is nu eenmaal niets voor mij."

Visueel representeer ik veel vrouwen, maar ik ben nog steeds dezelfde persoon die ik altijd was

Met de release van haar nieuwe album binnenkort staan de schijnwerpers weer wat feller op de zangeres gericht. “Mijn lichaam is al heel mijn carrière geobjectiveerd door andere mensen, niet alleen nu”, vertelt ze. “Ik begrijp waarom het een schok is en ik begrijp waarom bepaalde vrouwen gekwetst zijn. Visueel representeer ik veel vrouwen, maar ik ben nog steeds dezelfde persoon die ik altijd was."

Nieuwe album

Het nieuwe, 4e, album komt uit op 10 december. Volgens Adele zullen er geen bombastische hits zoals "Hello" bij zijn. Dat liedje bracht haar naar een heel ander niveau op het vlak van bekendheid, en dat is iets wat ze naar eigen zeggen nu niet wil bereiken: "Ik ben heel oplettend geweest, en ik wil met dit album een ander soort verhaal brengen." Met het album wil ze de scheiding met haar man uitleggen aan haar 9-jarig zoontje, Angelo. We kunnen dus alleen maar afwachten. 

Adele in 2015
AP2013

Meest gelezen