De Wegwijzer in Linter doet ultieme oproep naar een 12e kleuter: "Anders moet de school volgend jaar dicht"

In De Wegwijzer in Orsmaal (Linter) doen ze een ultieme oproep voor een 12e kleuter, anders moet de school onverbiddelijk sluiten na dit schooljaar.

"We zijn nog altijd op zoek naar een 12e kleuter om onze school in stand te kunnen houden", zegt directeur Heidi Backx. "Als dat niet lukt voor 1 februari zijn we genoodzaakt om onze school volgend jaar in september te sluiten." De zoektocht vraagt heel veel energie van de leerkrachten: "Gelukkig hebben wij de parochie en de omgeving die ons steunen en mee op zoek gaan naar een kleuter, maar het blijft moeilijk."

De Wegwijzer is nochtans een goedwerkend schooltje met tevreden ouders: "We doen heel erg ons best om de kleuters een goede opvoeding te geven. En aan de commentaren van de ouders te horen, denken we toch dat we heel goed bezig zijn", gaat Backx verder. "Hopelijk zijn er ouders die daar aan denken en alsnog voor onze school kiezen."

Troeven

Aan de troeven van de kleuterschool zal het in elk geval niet liggen: "Het huiselijke en het individuele onderwijs dat we zeker kunnen bieden, net omdat we met zo weinig zijn. Maar ook de samenhorigheid van zowel ouders als kleuters zijn toch wel belangrijke troeven", voegt de directeur er aan toe. "We geven in elk geval de strijd niet op en blijven hopen dat er zich onverwacht nog een kleuter aanbiedt. Misschien wel een nieuwe inwoner in Orsmaal? Of ouders die nu onze oproep horen en in eerste instantie eens willen komen kijken, en misschien beslissen om hun kleuter naar hier te brengen zodat onze school alsnog gered kan worden."

Meest gelezen