Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar op 10, 12 en 14 mei plaats in Turijn

De 66ste editie van het Eurovisiesongfestival wordt volgend jaar gehouden in Turijn. Dat heeft de Italiaanse publieke omroep Rai bekendgemaakt. De Noord-Italiaanse stad krijgt de voorkeur boven Milaan, Bologna, Rimini en Pesaro.

Liefst zeventien steden toonden interesse in het binnenhalen van het Songfestival. Eind juli werd duidelijk dat het tussen Bologna, Pesaro, Milaan, Rimini en Turijn zou gaan. 

Traditiegetrouw kiest de publieke omroep van het organiserende land in welke stad het Songfestival uiteindelijk mag plaatsvinden. Om kans te maken, moeten de kandidaat-steden aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo moet er een locatie zijn waar een groot evenement kan georganiseerd worden, moeten er minstens 200.000 hotelkamers zijn en moet de stad goed bereikbaar zijn met het vliegtuig.

Turijn – dat in 2006 al de Winterspelen organiseerde – kan alle hokjes aanvinken. Het Songfestival zal plaatsvinden in de PalaOlimpico-arena, met op 10 en 12 mei de halve finales. De finale is voor 14 mei gepland.

Dankzij de winst van Måneskin in Rotterdam eerder dit jaar, mag Italië voor de derde keer het Songfestival organiseren. Eerdere Italiaanse edities waren in Napels in 1965 en Rome in 1991.

Kijk hieronder nog een keer naar de winnende act van Måneskin in mei dit jaar:

Videospeler inladen...

Meest gelezen