STG / Reporters

Gents Milieufront gaat twee maanden lang sigarettenpeuken tellen en rapen op 62 plekken in de stad

Het Gents Milieufront gaat vandaag op 62 locaties sigarettenpeuken rapen en tellen in Gent. De vereniging doet dat in opdracht van Stad Gent. De vrijwilligers doen dat niet enkel vandaag, maar ook de komende 2 maanden. 

Twee maanden lang rapen en tellen vrijwilligers van het Gents Milieufront sigarettenpeuken. Volgens vrijwilliger Gregory gooien mensen nog te vaak peuken op de grond zonder daarbij na te denken dat ze hiermee zwerfvuil creëren. "Ze smijten het op de grond uit gemak of uit gewoonte. Hiermee willen we ook de rokers sensibiliseren, wanneer de resultaten beschikbaar zijn.

Het is goed voor het milieu en ik kan hier en daar met mensen een praatje slaan

GMF-vrijwilliger Gregory

"Ik haal hier enorm veel voldoening uit. Ik vind het probleem van zwerfvuil enorm belangrijk en ik pak dat met veel plezier aan. Ik geef een stukje vrije tijd af aan iets waar ik misschien niet direct een persoonlijk voordeel aan heb, maar zo breng ik wel een stukje bij aan de maatschappij." 

Verschillende acties

De peukentelactie loopt twee volle maanden. In die periode zullen meer dan 60 plekken gemonitord worden. Eind november trekken de vrijwilligers van het Gents Milieufront er een laatste keer op uit, later volgen dan de conclusies. 

Meest gelezen