Dieven nemen uur de tijd om Porsche oldtimer te stelen

In Asse is een dievenbende aan de haal met de Porsche 911 3.2 Targa oldtimer van Tom De Tant. Op camerabeelden zag de eigenaar achteraf hoe de daders rustig de tijd namen om de wagen met een waarde van meer dan 40.000 euro te stelen. 

"Mijn Porsche stond onder een zeil onder een carport naast ons huis geparkeerd", zegt eigenaar Tom De Tant. "Maar woensdagochtend stond hij daar niet meer. Op camerabeelden van de buren heb ik kunnen zien hoe dieven mijn wagen hebben gestolen. En dat was toch hallucinant om te zien. Ze hadden blijkbaar alle tijd, het duurde een uur om mijn wagen te stelen."  

De daders hebben 30 minuten de tijd genomen om mijn poort met hydraulische armen te demonteren

Tom De Tant

Op de camerabeelden zag Tom hoe twee mannen iets na drie uur 's nachts toekomen. "Ik vermoed dat ze langs de tuin van de buren zijn gekomen", vertelt Tom. "Ze hebben eerst met tape alle sensoren van de automatische verlichting afgedekt. Daarna trokken ze naar de carport aan de straatkant. De carport is afgesloten met een poort die werkt met hydraulische armen en die armen hebben ze op zo'n 30 minuten gedemonteerd om de poort vervolgens manueel open te duwen."  

Eenmaal bij de auto werd het slot geforceerd en waren de daders heel snel met de auto weg. "De auto is van het jaar 1985 en beschikt niet over een alarm", zegt Tom. "Ik had wel  een startonderbreker geïnstalleerd om te voorkomen dat dieven er makkelijk mee kunnen vertrekken, maar dat heeft dus niet geholpen. Ze waren heel snel weg met de auto. Ze lieten de auto bollen van de oprit en parkeerden de wagen op straat. De daders overlegden nog even en dan waren ze met mijn Porsche weg." 

Emotionele waarde

Waarom de daders de oldtimer hebben gestolen, weet Tom niet. "Je hoort wel eens dat gelijkaardige modellen worden gestolen", zegt Tom. "Misschien verkopen ze hem, al denk ik dat het eerder te doen is om wisselstukken. Het zal sowieso op bestelling gebeurd zijn. Ik hoop dat we de auto terugvinden, want naast de financiële waarde heeft de auto voor mij ook een grote emotionele waarde." 

Wie tips heeft, de auto heeft gezien of getuige was van de feiten, wordt gevraagd om contact op te nemen met de lokale politiezone AMOW. 

Meest gelezen