Inwoners Pelt krijgen uitleg over Hoppinpunt aan station Neerpelt:  moet combinatie verschillende vervoersvormen makkelijker maken 

Op verschillende plaatsen in Noord-Limburg worden de laatste dagen Hoppinpunten voorgesteld. In heel Limburg komen er op termijn 260 soortgelijke Hoppinpunten. Die moeten de combinatie van verschillende vervoersvormen zoals bijvoorbeeld fiets en trein makkelijker maken. 

In een Hoppinpunt kan je makkelijk overstappen van het ene op het andere vervoersmiddel, bijvoorbeeld van een auto op de bus, van een deelfiets op  de trein. In heel Limburg komen er op termijn 260 soortgelijke Hoppinpunten. In Pelt kregen inwoners gisteren al meer info over het Hoppinpunt dat aan het station van Neerpelt zal uitgebouwd worden. 

Focus op de fiets

"In Neerpelt aan het station is al veel gerealiseerd om vervoer makkelijker te maken", zegt deskundige Roel Stessens. "Denk maar aan oplaadpunten voor elektrische wagens en er is ook al een deelwagen en een ruime pendelparking. Daarom ligt de focus hier in Neerpelt vooral op het fietsverhaal. We willen dus op de eerste plaats meer faciliteiten aan fietsers gaan aanbieden. En verder ten zuiden van het station gaan we de kiss and ride parking beter inrichten zodat die veiliger en groener wordt."

Meest gelezen