Fotoarena

Opnieuw storing bij Facebook, WhatsApp, Instagram en Messenger

Vanavond was er opnieuw een storing bij Facebook, WhatsApp en Instagram. Dat bleek uit talloze meldingen van gebruikers op Twitter en ook Facebook zelf bevestigde het nieuws op dat medium. Afgelopen maandag lagen Instagram, Facebook en WhatsApp (allemaal eigendom van Facebook) al eens urenlang plat. Intussen lijken de problemen alweer van de baan.

Slechts enkele dagen na de wereldwijde storing van maandagavond hebben verschillende Facebookproducten dus opnieuw met problemen gekampt. Dat bevestigde Facebook via zijn Twitterkanaal. "We zijn op de hoogte van het feit dat mensen problemen hebben om toegang te krijgen tot onze apps en producten. We doen er alles aan om alles zo snel mogelijk weer normaal te krijgen en we verontschuldigen voor het ongemak." 

Er leken vooral problemen te zijn met Instagram en Facebook Messenger maar volgens de website Downdetector, die aan webmonitoring doet, waren er ook een hoog aantal meldingen van storingen bij Whatsapp en Facebook zelf.

Het is de tweede melding van wereldwijde storingen bij het bedrijf deze week. Wie maandagavond een bericht wilde sturen via WhatsApp of Messenger, of een foto of story op Instagram of Facebook wilde zetten, was eraan voor de moeite, want al deze onlinetoepassingen van de Amerikaanse technologiegigant Facebook waren niet of niet goed te bereiken door een wereldwijde storing. 

Facebook liet toen weten dat een defecte aanpassing aan de configuratie de oorzaak van de uitval was. 3,5 miljard gebruikers hadden bijna 6 uur lang geen toegang tot de sociale media en hun berichtendiensten.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen getroffen zijn door de panne. Rond 23u vanavond bleken de problemen weer van de baan.

Meest gelezen