"Opa" Mark Uytterhoeven maakt nieuw programma voor Ketnet en haalt mosterd bij legendarische show "Morgen maandag"

Televisiemaker Mark Uytterhoeven (64) is terug van weggeweest, met een gloednieuw programma op Ketnet: "Opa". Inspiratie haalde hij uit de rubriek "Kinderspel" van het legendarische tv-programma "Morgen maandag". "Je moet gewoon kijken naar wat je hebt bijgehouden uit het verleden en daar iets mee doen, vertelt hij in "De ochtend" op Radio 1. 

De eerste aflevering van "Opa" is vanavond om 19.55 uur te zien op Ketnet en op VRT NU. 

"Morgen maandag" en "Alles kan beter": twee legendarische programma's waarmee Mark Uytterhoeven immens populair werd in Vlaanderen. Daarnaast presenteerde hij ook "De laatste show" en het taalspelprogramma "Tien voor taal". 

Uit het programma "Morgen maandag" haalde hij nu inspiratie voor zijn nieuwe programma, specifiek uit de vaste rubriek "Kinderspel".  In deze rubriek werden Uytterhoeven en een kind gefilmd achter een tafel waarin ze toneelstukjes speelden met behulp van trolletjes en Playmobil-figuurtjes.

Uytterhoeven vertelt over zijn programma "Opa":

Videospeler inladen...

"Toen ik tijdens de coronapandemie mijn zolder aan het opruimen was, vond ik heel mijn tv-archief terug", vertelt Uytterhoeven. "Ik vond toen een trolletje terug dat in 1993 de hoofdrol speelde in de rubriek "Kinderspel". Daar kon ik wel iets mee, dacht ik." 

Bekijk hieronder een kort fragmentje uit de rubriek "Kinderspel":

Videospeler inladen...

Uytterhoeven kon in die periode zijn kleinkinderen maandenlang niet opvangen, dus kreeg hij het idee om met die gevonden poppetjes en andere rekwisieten elke dag twee verhalen te maken voor zijn kleinkinderen. "De reeks gaat over een opa die probeert om iets grappig of ernstig te doen voor zijn kleinkinderen", vertelt Uytterhoeven. 

"Alle filmpjes zijn dus geïnspireerd op mijn kleinkinderen. Ik heb er honderden gemaakt, gepersonaliseerd op hen. In het begin mochten zij zelf zeggen welke verhalen ze graag wilden horen. Voor de rest komt mijn inspiratie van de figuurtjes waar ik mee werk."

"Je moet gewoon kijken naar wat je hebt bijgehouden uit het verleden en daar iets mee doen", vertelt hij in een gesprek in "De ochtend" op Radio 1:

Meest gelezen