Grimbergen

Grimbergen vraagt inwoners hoe hun nieuwe bibliotheek er moet uitzien

De nieuwe bibliotheek van Grimbergen zal een plaats krijgen in het nieuw administratief centrum in het hart van de gemeente. Een ontwerpbureau heeft al een deel van de plannen klaar, maar alle inwoners mogen meedenken hoe die bib van de toekomst er moet uitzien.

Er zal een ruimte van 1.000 m2 worden voorzien, verdeeld over twee verdiepingen. De gemeente vraagt nu haar inwoners om mee te helpen denken over de invulling van die ruimtes via een participatietraject: “Tussen nu en midden november kan je meedenken over de vorm en invulling van de nieuwe bibliotheek”, zegt schepen van Cultuur Philip Roosen. (N-VA). "Moet de nieuwe bibliotheek een plaats worden waar men kan lezen met een koffie of thee, studeren, op de computer werken en waar men elkaar kan ontmoeten? Moeten alle collecties behouden blijven? Welke plekjes verwachten bezoekers te vinden in de bib? Zijn er grandioze ideeën waar we als bestuur zelf nog niet aan dachten?"

Participatietool

“We maken hiervoor gebruik van onze gloednieuwe participatietool die bestaat uit twee delen. Enerzijds kan iedereen, gebruiker of niet, de enquête invullen om zijn mening te delen. Anderzijds is het mogelijk om een profiel te maken op het platform. Daar kan je ideeën delen of die van anderen bekijken en ondersteunen”.

Op de website van de gemeente vind je de links naar de enquête die zonder registratie en anoniem ingevuld kan worden. Voor het participatieplatform wordt wel gevraagd je aan te melden.

Grimbergen

Meest gelezen