Jobbeurs in Nederland, ook voor vacatures in Gentse haven: "We leggen gratis bussen in voor Vlaamse geïnteresseerden" 

VDAB en North Sea Port, de fusie tussen de havens van Gent, Terneuzen en Vlissingen, organiseren een jobbeurs om openstaande vacatures in te vullen in Nederland. Kandidaten uit Vlaanderen kunnen een gratis busdienst gebruiken. Voor wie er niet raakt is er een online editie. 

De fusiehaven North Sea Port zoekt extra werkkrachten met een jobbeurs in Terneuzen die ook digitaal (uitgesteld) te volgen is. Vlaamse kandidaten kunnen gebruikmaken van een busdienst van de VDAB om op de beurs te raken. Over het hele havengebied (Gent, Terneuzen, Vlissingen) zijn er 250 openstaande vacatures. 

"Het gaat heel breed", zegt Freddy Van Malderen, directeur van VDAB Oost-Vlaanderen. "Er zijn jobs in tal van verschillende sectoren. We zoeken allerlei profielen: lassers, vrachtwagenbestuurders, elektrotechniekers, operatoren voor productieprocessen... Het zijn niet enkel technische profielen, er is eigenlijk voor elk wat wils."

Ook na corona is een digitale jobbeurs een oplossing om meer mensen te bereiken

Freddy Van Malderen, directeur VDAB Oost-Vlaanderen

Vorig jaar hield de North Sea Port al een jobbeurs, toen noodgedwongen digitaal door de coronacrisis. Deze keer is er een fysieke beurs maar blijft er een online luik bestaan. "Het is een ideale combinatie. We hebben tijdens de coronacrisis gemerkt dat een digitale beurs echt ook voordelen heeft. We organiseren daarom een online event twee dagen na de fysieke beurs om zo meer mensen te bereiken."

Grote bedrijven zoeken noodgedwongen werkkrachten

De economie trekt opnieuw aan na de coronacrisis, veel meer dan de VDAB verwacht had. "De arbeidsmarkt gedraagt zich vandaag op een manier die wij nooit hadden zien aankomen", geeft Van Malderen toe. "Wij hadden verwacht dat er een flinke stijging was van het aantal werkzoekenden, maar dat is helemaal niet zo. Er waren de voorbije 15 jaar nog nooit zo weinig werklozen. Er zijn enorm veel vacatures over. Hierdoor zoeken grote bedrijven noodgedwongen werkkrachten."

Die trend is over heel Vlaanderen waar te nemen, maar uit zich bijzonder sterk in Oost-Vlaanderen, gaat Van Malderen verder. "Als dat zo verder zal gaan, dan vrees ik dat de bedrijven binnenkort jobbeursen organiseren, waarbij ze de bezoekers zullen smeken om bij hen te komen werken, in plaats van omgekeerd."

Praktisch

De fysieke jobbeurs vindt plaats op 12 oktober 2021 in Terneuzen, daarvoor legt de VDAB een bus in vanuit Gent. Kan je er toch niet bij zijn? Geen probleem: donderdag 14 oktober organiseren ze op het digitaal platform een gesprek met de werkgevers.

Meest gelezen