Reizigers kunnen opnieuw met de lift naar perrons Mortsel-Oude God

In het station van Mortsel-Oude God werken de liften opnieuw, na lange tijd. En dat is vooral goed nieuws voor rolstoelgebruikers of wie met een kinderwagen onderweg is.

Om op de perrons in het station Mortsel-Oude God te geraken moet je een verdieping lager gaan. Er waren twee liften, maar die zijn al 10 à 15 jaar buiten dienst. Nu zijn er nieuwe liften in gebruik genomen. 

Het werd tijd, klinkt het bij de reizigers. "Heel veel oudere mensen en rolstoelgebruikers hadden veel moeilijkheden om naar beneden te gaan. De trappen zijn ook zeer steil, voor een 65-plusser of iemand met bagage is dat zeer hinderlijk , die liften zijn echt wel nodig." 

In het station Antwerpen-Berchem is de NMBS momenteel ook bezig met het vernieuwen van de  roltrappen. Die zouden tegen het einde van het jaar allemaal klaar moeten zijn.

Meest gelezen