Burgemeester Jan Desmeth met Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken

Sint-Pieters-Leeuw wil Sasbrug snel fietsvriendelijk maken en past voorrangsregels aan

In afwachting van de nieuwe zogenoemde "bananenbrug" tussen Ruisbroek en Sint-Pieters-Leeuw neemt Sint-Pieters-Leeuw nu al maatregelen om het fietsverkeer veiliger te maken. De voorrangsregels voor fietsers aan de Sasbrug worden tijdelijk aangepast.

Die "bananenbrug" moet de huidige Sasbrug vervangen, maar dat is ten vroegste voor 2030. Om die periode te overbruggen en het verkeer voor de fietsers veiliger te maken, worden de voorrangsregels nu aangepast: "In afwachting nemen we wel maatregelen op de huidige fietssnelweg. Een voorrang op de fietssnelweg voor de fietser op zo'n drukke weg is eigenlijk te gevaarlijk", zegt Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw. "En dus gaan we het omdraaien en de fietser vragen om voorrang te verlenen. Hij moet niet stoppen maar wel uitkijken en dan rustig over rijden, want we willen de fietser ook tegen zichzelf beschermen."

"De nieuwe 'bananenbrug' is in de streefbeeldstudie in principe voorzien voor 2030. Dat is nog negen jaar, maar ik ben wel blij dat de Vlaamse Waterweg al de eerste stap gezet heeft in de aankoop van die terreinen die nodig zijn om die bananenbrug ook effectief te realiseren", besluit Desmeth.

(lees verder onder de foto)

Aan de fietsoversteek in Lot werd gekozen voor een oplossing met verkeerslichten, ook al moeten deze nog geïnstalleerd worden. In Ruisbroek koos men ervoor om geen verkeerslichten aan te brengen omdat de snelheid er veel lager ligt en de zichtbaarheid beter is dan in Lot.

Meest gelezen