AP

Formidable! Stromae wordt headliner van Werchter Boutique 2022

De Brusselse wereldster Stromae komt op 19 juni 2022 naar Werchter Boutique en doet daar enkele weken later ook een tweede Belgische passage op het festival Les Ardentes bovenop. De comeback van Stromae is één van de meest langverwachte in de muziekindustrie. 

"Racine carrée", het laatste album van Stromae, verscheen in 2013 en zijn laatste optreden dateert al uit 2015. En nu kunnen we ons dus verheugen op meer werk van de excentrieke Paul Van Haver. 

Stromae op zijn eerste album "Cheese"

In november 2019 gaf hij al te kennen dat hij nooit echt gestopt was met muziek maken. En het Franse tijdschrift Paris Match maakte afgelopen zomer al gewag van een nieuw album dat mogelijk nog deze herfst zou verschijnen. Die geruchten worden met de aankondiging van de concerten alleen maar waarschijnlijker. 

Stromae bracht in 2010 z’n eerste album "Cheese" uit, met daarop een eerste internationale hit "Alors on Danse". De aanstekelijke beat leverde hem zelfs een remix met rapper Kanye West op. Maar vooral het album "Racine Carrée" uit 2013 bevestigde zijn status als regelrechte wereldster. Er werden meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Hij tourde twee jaar lang de wereld rond met optredens van London tot Madison Square Garden in New York. Na enkele concerten in Kinshasa en Kigali (Afrika) werd het echter lang stil rond de zanger. Langdurige gezondheidsproblemen door een malariamedicijn leidden tot een burn-out van de op handen gedragen artiest. 

Studio Brussel kon Stromae toch nog strikken voor een zeldzaam interview tijdens zijn windstille periode (mei 2018)

Stromae hield zich daarna vooral in de luwte bezig met het verder uitbouwen van zijn modemerk Mosaert en maakte ook videoclips voor onder andere Billie Eilish en Dua Lipa. 

In 2018 bracht hij het meer dan 9 minuten durende "Défiler" uit als soundtrack voor zijn kledinglijn en een duet met de Franse rapper Orelsan. Hij werd in die periode ook vader.  In november 2019 kwam hij opnieuw even in the picture door zijn samenwerking met Coldplay.

Stromae en Coldplay live in Jordanië met "Arabesque" 

Op zondag 19 juni staat Stromae dus weer op het podium van Werchter Boutique. Tickets voor het festival zijn vanaf woensdag 13 oktober om 10 uur te koop via ticketmaster.be.

Op zondag 10 juli is hij headliner op het festival Les Ardentes in Luik. Tickets zijn vanaf maandag 11 oktober om 11 uur te koop via de website van het festival.

Om alvast op te warmen: het volledige Racine Carrée-concert in Montreal, Canada (2014) op het Youtube-kanaal van Stromae

Meest gelezen