Vanaf december elk uur snelle trein tussen Antwerpen en Hasselt: "Daar wachten we al 33 jaar op"

Vanaf 13 december komt er op weekdagen elk uur een snelle, rechtstreekse trein tussen Antwerpen en Hasselt. Nu rijdt die enkel tijdens de spitsuren. De trein stopt niet in Aarschot en daardoor is er een tijdswinst van ruim een half uur. "De snelle trein was er al even in de jaren 80, maar we wachten er nu dus al 33 jaar op", zegt Peter Meukens van de Limburgse afdeling van reizigersorganisatie TreinTramBus.

"Dankzij die snelle verbinding reis je op een uurtje tussen de twee provinciehoofdsteden", zegt Peter Meukens van de Limburgse afdeling van reizigersorganisatie TreinTramBus. "Dat is niet alleen voordelig voor wie in Antwerpen of Hasselt woont, ook reizigers uit de steden en gemeenten die op het traject liggen hebben er baat bij. Ook vanuit Tongeren, Genk en Sint-Truiden bijvoorbeeld, zal de verbinding met Antwerpen veel beter worden."

Ook mensen die familie bezoeken of een uitstap maken, hebben recht op zo'n snelle verbinding

Stefan Stynen, TreinTramBus

TreinTramBus is blij dat de snelle trein nu ook buiten de spitsuren zal rijden. "De trein is er niet enkel voor pendelaars. Ook mensen die hun familie willen bezoeken of een uitstap willen maken bijvoorbeeld, hebben recht op zo'n snelle verbinding", zegt Stefan Stynen van TreinTramBus.

Minder verkeer naar Antwerpen

De snelle trein heeft niet enkel voordelen voor de Limburgers, ook de mensen uit de provincie Antwerpen zullen vlotter kunnen reizen. De trein stopt bijvoorbeeld ook in Lier en Heist-op-den-Berg. "Ook voor de mensen uit de Zuiderkempen is dit dus een extra reismogelijkheid richting Antwerpen", zegt Stynen. "Bovendien is het ook zo dat hoe meer Limburgers de trein nemen, hoe vlotter het verkeer op de weg richting Antwerpen gaat."

Meest gelezen