Radio 2

Wegenwerkers vinden dronken student in laadbak van asfalteringsmachine in Leuven

Vrijdagochtend hebben alerte wegenwerkers een 21-jarige student uit Oud-Heverlee aangetroffen in de laadbak van een asfalteringsmachine. De jonge man lag er zijn roes uit te slapen.

De stomdronken twintiger was in de Frederik Lintsstraat in de laadbak van een asfalteringsmachine gekropen, had zijn schoenen uit gedaan en sliep zo zijn roes uit. Toen de arbeiders vanmorgen de machine wilden laten warmdraaien, keken ze toevallig in de laadbak en zagen ze de student liggen. 

“Het was voor de wegenwerkers die de asfaltmachine aan het opwarmen waren even schrikken toen ze zagen dat er schoenen aan de machine stonden. Ze keken in de laadbak en daarin lag een jongeman te slapen”, zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx. “Gelukkig hebben ze hem opgemerkt, want normaal kijken ze niet in de laadbak voor ze de machine opstarten. Als de wegenwerkers de machine opgestart hadden, waren de gevolgen zeer zwaar geweest: kwetsuren of zelfs met de dood tot gevolg.”

Beluister hier het relaas van politiewoordvoerder Marc Vranckx:

Radio 2

Kater

Omdat de student niet wakker te krijgen was, werd de politie er bij gehaald. “Onze mensen hebben veel moeite gehad hem wakker te krijgen. Hij wist absoluut niet van welke planeet hij kwam, waar hij was en hoe hij daar terecht gekomen was. Hij was stomdronken. We hebben de jongeman voor zijn eigen veiligheid meegenomen en hem in een cel gestopt waar hij zijn roes verder kon uitslapen”, gaat Vranckx verder.

De jongeman zal er nog een kater aan overhouden want er volgt nog een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. “Hopelijk is het ook een les voor andere jongeren die op stap gaan om, zelfs wanneer je flink doorzakt, het verstand er bij te houden. En ga je in groep uit, let dan op mekaar, want dit had dramatisch kunnen aflopen."

Meest gelezen