Loper Michaël Somers uit Lint is nu al zeker: "Ik win de Ten Miles zondag"

De Ten Miles in Antwerpen worden zondag pas gelopen maar atleet Michaël Somers uit Lint is er nu al van overtuigd dat hij de winnaar zal zijn. Hij heeft nog nooit deelgenomen maar hij is wel een getraind loper. Somers neemt al enkele jaren deel aan internationale wedstrijden, zoals Europese kampioenschappen. Hij loopt de Ten Miles voor een goed doel, Natuurpunt, en dat gaat hem vleugels geven, vertelde hij bij Radio 2 Antwerpen.

"Ik ben geen helderziende dus ik kan uiteraard niets beloven, maar ik loop voor Natuurpunt en ik heb het gevoel dat dat mij extra energie zal geven", zegt Michaël Somers, een atleet uit Lint die gespecialiseerd is in lange afstandlopen. "Ik train altijd in een bos dus Natuurpunt ligt me nauw aan het hart. Voor zo'n massa-evenement als de Ten Miles is meer aandacht dan voor gewone loopwedstrijden. Zo kan ik het extra in de kijker zetten."

Ik denk dat het geen zin heeft om voor de tweede plaats te gaan, ik wil met ambitie starten

Michaël Somers

Michaël neemt voor de eerste keer deel aan de Ten Miles dus zijn bewering dat hij zal winnen is gedurfd. "Ik loop al een aantal jaar internationale wedstrijden voor België maar aan zo'n massa-evenement heb ik nog nooit meegedaan. Ik weet dat er heel wat concurrentie is, zoals meervoudig winnaar Nick Van Peborgh en Isaac Kimeli die deelnam aan de Olympische Spelen, maar ik wil met ambitie starten. Ik denk dat het geen zin heeft om voor de tweede plaats te gaan."

Alle info over het goede doel waar Michaël voor loopt, vind je op de website van Natuurpunt

Meest gelezen