Marthe en Hanne zoeken een nieuwe collega.

En toen waren ze nog met 15 bij "K2 zkt K3": drie jongens en twee meisjes met een kleur halen de eindrace 

De audities zitten erop bij het VTM-programma "K2 zoekt K3". Uit meer dan 22.000 kandidaten zijn er de afgelopen weken 15 kanshebbers gekozen om zangeres Klaasje Meijer bij de populaire groep K3 op te volgen. Bij dat selecte clubje van 15 zitten drie jongens en twee meisjes met een kleur. Statistisch gezien is de kans groot dat de winnaar opnieuw een Nederlands meisje wordt.

Gisterenavond is in de talentenjacht beslist wie definitief doorstoot naar de studioshows. Wie zijn het geworden?

- via de Golden Seats (waarbij een professionele jury én publieksjury beslisten):

 • Diede  (20, Someren)
 • Remi (19, Zwijnaarde)
 • Kato (24, 's-Gravenwezel)
 • Celester (20, Bilthoven)
 • Giana (19, Hoevenen)
 • Dirk (23, Tilburg)
 • Babette (22, Loenen aan de Vecht)
 • Chanel (23, Utrecht)
 • Manou (21, Beilen)
 • Justine (24, Assebroek)

- opgevist door K2's Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn met een Golden Ticket

 • Amy (25, Averbode)
 • Elise (27, Nieuwerkerken)
 • Jemaima (24, Dordrecht)
 • Julia (18, Bergen op Zoom)
 • Luca (21, Hoek van Holland)

Wat zeggen de statistieken nu?

Studio 100 trekt in deze zoektocht hard de kaart van de diversiteit: iedereen is welkom bij K3. Het hoeft niet per se een meisje te zijn.

Maar puur statistisch is die kans toch opnieuw erg groot: van de 15 kandidaten die naar de komende studioshows trekken, zijn er twaalf meisjes. Een tendens die zich eerder aftekende bij de inschrijvingen waarbij 63,6% van de kandidaten (op een totaal van 22.690) zich identificeerde als vrouw en 22% zich identificeerde als man. 1,3% vulde "X" (of genderneutraal) in en 13,1% duidde "zeg ik liever niet" aan

Wordt Klaasje Meijer opgevolgd door een nieuw blond Nederlands meisje? (foto: Babette)

Toch haalden drie jongens - Remi, Dirk en Luca - de eindrace. Dankzij Chanel en Jemaima is dan weer kleur vertegenwoordigd. Of om het met de woorden van Jemaima te zeggen: "Ik was als kind superfan van K3. Maar ik had het nog leuker gevonden als er iemand bij was geweest die iets meer gelijkenissen zou hebben met mij." Ook met dezelfde haarkleur kan Klaasje (op)gevolgd worden: nog zes blondines strijden mee. 

En keren we terug naar de oorspronkelijke Vlaamse bezetting (met Kristel, Kathleen en Karen tot 2009)? De kans is groter dat een Nederlander het haalt. Bij de overgebleven 15 zijn er negen Nederlanders en zes Vlamingen. 

Studio 100 kijkt alvast tevreden vooruit. "Er zit bijzonder veel talent in deze diverse groep", klinkt het. 

De vlotte Dirk verzilverde vanavond een plaatsje.

Meest gelezen