Ruim 6.000 sportievelingen lopen Dwars door Hasselt: "Persoonlijke records met vijf minuten verbeterd!"

6.258 deelnemers haalden vandaag de finish van Dwars door Hasselt, aangemoedigd door de stralende zon en een massa supporters. Sommigen namen deel voor de sfeer,  maar anderen aasden op records. “Wij hebben onze persoonlijke records op de 5 kilometer elk met ongeveer vijf minuten verbeterd”, zeggen tweelingbroers Rune en Tibe Embrechts.

De 39ste editie van Dwars door Hasselt trok meer dan 6.000 sportievelingen. “Al stond het stadscentrum ook vol met supporters en mensen die zich aangetrokken voelden tot de sfeer”, zegt een tevreden Habib El Ouakili, schepen van Sport (RoodGroen+). “Om 10 uur weerklonk het startschot van de 15 kilometer en rond  3 uur namiddag vertrokken de allerjongsten voor het allerlaatste rondje. De hele dag is zonder incidenten verlopen. Er zijn mooie sportieve prestaties neergezet, al was wie als eerste finishte vandaag niet echt van belang. Deze dag stond helemaal in het teken van het herwonnen samenhorigheidsgevoel.”

(Lees verder onder de foto.)

Tweelingbroers Rune en Tibe Embrechts verpulverden namiddag hun persoonlijke records. “Met maar liefst vijf minuten”, glunderen de jongens. “We finishten nu ongeveer met tijden van 26 en 27 minuten.  Omdat we iets te snel van start gingen hebben we ons tempo een beetje moeten bijsturen. Maar we hebben volgehouden en zijn blij met onze prestaties. Heel geoefende lopers zijn we niet, eigenlijk trainen we enkel op school. De supporters langs de zijlijn en de muziek hebben ons goed geholpen, de sfeer was top. Ook ons jongste broertje Sem heeft vandaag zijn beste beentje voorgezet. Nu gaan we onze toptijden vieren met een drankje in het centrum.”

Winnaars

De Hasseltse Karen Van Proeyen won de 15 kilometer bij de dames. Genkenaar Wouter Simons was de snelste man. Anne Schreurs en Gijs Hubrechts haalden de gouden medailles op de 10km-wedstrijden.

Meest gelezen