openingsweekend nieuw stadhuis Beringen
radio 2

Inwoners van Beringen lovend over nieuwe stadhuis: "Dikke chapeau voor combinatie oud en nieuw"

De belangstelling van de Beringnaren voor hun nieuwe stadhuis is groot:  3000 inschrijvingen waren er voor de rondleiding tijdens dit openingsweekend. En de reacties zijn lovend: "Prachtig, dikke chapeau, indrukwekkend."

Gisterochtend om 10 uur stond er al een lange rij mensen te wachten, om een eerste blik te werpen op het nieuwe stadhuis. Dat is vanaf nu gehuisvest op de oude site van het St-Jozefscollege van Beringen.

De voorgevel en de kapel werden bewaard, de rest moest plaatsruimen voor een glazen nieuwbouw. Vooral de oude kapel is de blikvanger. Deze werd omgetoverd tot trouw- en raadszaal. De hele renovatie en nieuwbouw hebben 22 miljoen euro gekost. 

raadzaal nieuwe stadhuis Beringen
radio 2

De reacties waren unaniem lovend.  "Magnifiek, prachtig, indrukwekkend, heel mooi gedaan," het zijn enkele van de superlatieven die we horen bij de bezoekers. De manier waarop oud en nieuw gecombineerd zijn kan op de goedkeuring van de inwoners rekenen. En dat geldt ook voor  de nieuwe dubbele functie van de oude kapel: zowel raadzaal als trouwzaal. 

 En voor oud-studenten was het een flashback: "Als je de beelden kent van vroeger,  het college, en dan vergelijkt met nu, prachtig vernieuwd, heel modern." of "Ik was verrast door de déjà-vu die ik had toen ik hier de trappenhal binnenkwam, omdat ik hier nog mijn broek heb versleten in mijn jeugdjaren."

Ook vandaag zijn er nog rondleidingen. En bezoekers worden ook  getrakteerd op muziek en straatanimatie. 

Meest gelezen