politiegebouw in Bilzen

Onverantwoord rijgedrag bij trouwstoet in Bilzen: 3 jonge bestuurders zijn twee weken rijbewijs kwijt

In Bilzen hebben deelnemers aan een trouwstoet het het afgelopen weekend wel erg bont gemaakt. Meer dan twintig voertuigen hinderden het verkeer terwijl de inzittenden halsbrekende toeren uithaalden, zo meldt de politie. Het rijbewijs van drie jonge bestuurders uit het Antwerpse werd voor 15 dagen ingetrokken

De politie kreeg van heel wat inwoners meldingen dat de deelnemers aan een trouwstoet het wel erg bont maakten op de openbare weg. Het ging om een stoet met 20 auto's. De politie ontving meldingen vanuit Beverst, Rijkhoven en Bilzen centrum.

Op de Tongersestraat merkte ook een interventieploeg van de politie de stoet op. Dat is sowieso al een drukke straat, omdat er heel wat handelszaken liggen.  Er was duidelijk sprake van onverantwoord rijgedrag, laat de politie weten, mensen hingen onder meer uit de ramen van de auto's. 

De politie kon drie auto's aan de kant zetten. In die auto's lag ook nog illegaal feestvuurwerk. Het rijbewijs van de jonge bestuurders uit het Antwerpse werd voor 15 dagen ingetrokken. Ze moeten zich ook voor de politierechter verantwoorden

Meest gelezen