Politie opent onderzoek naar beelden waarop iemand met kalasjnikov schiet in Brussel: "Gaat wellicht over videoclip"

De Brusselse politie heeft een onderzoek geopend naar beelden waarop te zien is hoe iemand met - wat lijkt op - een kalasjnikov in de lucht schiet. De beelden zouden zijn gemaakt aan de Antwerpsesteenweg in Brussel. Het zou gaan om beelden die kaderen in de opnames van een videoclip, waar dus een echt wapen bij gebruikt lijkt te zijn. 

Op sociale media circuleren beelden waarop te zien (en te horen is) hoe een man met een wapen vanop een gebouw meerdere keren in de lucht schiet. Het zou gaan om een appartementsgebouw aan de Antwerpsesteenweg in Brussel. NSPV-vakbondsman Mario Thys - die de beelden verspreidde - benadrukt dat de beelden echt zijn.

Bekijk hieronder de beelden waarop iemand in de lucht schiet met wat lijkt op een kalasjnikov:

Videospeler inladen...

Dat de man in de lucht schiet, zou kaderen in de opname van een videoclip van een bekende Brussels rapper. Olivier Slosse, van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene, bevestigt dat vermoeden. 

"Er was een aanvraag gekomen voor een videoclip, maar die was geweigerd omdat er te weinig informatie werd gegeven over het soort activiteiten dat er ging gebeuren. We hebben gemerkt op sociale media dat er dan een voorwerp werd gebruikt wat lijkt op een wapen, en waarbij in de lucht werd geschoten."

Bekijk hier nog enkele beelden vanop sociale media waarop ook te zien is hoe een cameraman het gebeuren filmt:

Videospeler inladen...

"Zoals altijd bij beelden op sociale media onderzoeken we nu van waar en wanneer de beelden precies zijn. Het lijkt op een vuurwapen, maar niet alles wat lawaai maakt hoeft noodzakelijk een wapen te zijn, het kan ook rekwisiet zijn (...) Als het om een echte kalasjnikov gaat, dan is de kans groot dat het om een verboden wapen zonder vergunning gaat", aldus Slosse.

Er was een aanvraag gekomen voor een videoclip, maar die was geweigerd

Olivier Slosse, van politie Brussel-Hoofdstad-Elsene

De politie heeft nu een proces-verbaal opgesteld en een opsporingsonderzoek geopend. Het parket is op de hoogte gebracht. 

Meest gelezen