Leutsestraat Wiemesmeer Zutendaal
google streetview

Man van 57 uit Zutendaal aangehouden: wapens, munitie en springstoffen in zijn huis aangetroffen

De politie CARMA heeft in een huis in Wiemesmeer, in Zutendaal,  allerhande verboden wapens, munitie en springstoffen aangetroffen. De twee bewoners, een man van 57 en zijn zoon van 27 zijn gearresteerd, maar alleen de vader is intussen aangehouden.  

Donderdagochtend viel politie CARMA binnen in een huis aan de Leutsestraat in de Zutendaalse deelgemeente Wiemesmeer. Dat gebeurde in een onderzoek naar inbreuken tegen de wapenwetgeving. De politie kreeg ondersteuning van de speciale eenheden van de federale politie en van ontmijningsdienst DOVO.  In de woning werden allerhande verboden wapens, munitie en springstoffen aangetroffen. De politie vond ook een aantal cannabisplanten en attributen om synthetische drugs te maken. 

De politie heeft de twee bewoners, een man van 57 en zijn zoon van 27, meteen gearresteerd. Een dag later moesten de verdachten voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die besloot de vijftiger aan te houden en de twintiger in vrijheid te stellen. Politie CARMA voert verder onderzoek.

Meest gelezen