TASS

Vliegtuig met parachutisten aan boord stort neer in Rusland: minstens 15 doden

In de Russische deelrepubliek Tatarstan is een vliegtuig met parachutisten aan boord neergestort. Er zijn zeker 15 doden, 7 inzittenden zouden de crash overleefd hebben. Het toestel is een L-410 Turbolet. Het is de derde crash met dat type vliegtuig in Rusland in een paar maanden tijd. 

Volgens hulpverleners stortte het toestel zondag neer in de buurt van de stad Menzelinsk, zo'n 300 kilometer ten oosten van Kazan, de hoofdstad van Tatarstan. 

Vijftien of zestien mensen hebben de crash niet overleefd. Russische media zeggen dat er een twintigtal parachutisten en twee piloten aan boord waren. Toen het vliegtuigje in moeilijkheden kwam probeerden de piloten nog een noodlanding te maken, maar toch was de impact op de grond erg groot. 

Bekijk hieronder de eerste ruwe beelden:

Videospeler inladen...

er mochten maximaal 19 passagiers aan  boord zijn geweest

Russische luchtvaartdiensten

Het persagentschap TASS zegt dat het vliegtuig meteen na het opstijgen neerstortte. De luchtvaartdiensten denken aan overbelasting. Dit type vliegtuig zou niet meer dan 19 passagiers aan boord mogen hebben, het waren er op zijn minst 20.

crash van een L-410 in september 21, omgeving Irkoetsk
Russian Emergency Ministry Press Service

De L-410 is ontwikkeld in de jaren zestig in het toenmalige Tsjechoslovakije. Er zijn er zo'n duizend exemplaren van gebouwd, een groot deel is geleverd aan Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken. 

Volgens Russische bronnen was het neergestorte vliegtuig 34 jaar in gebruik. De laatste jaren werd het vooral gebruikt om parachutisten te trainen. 

Russische media zeggen dat het al de derde crash is van dit type sinds juni. In september stortte nog een L-410 neer in de Taiga, er waren vier slachtoffers. En ook in juni verloren zeven mensen het leven toen een L-410 met parachutisten aan boord neerstortte.

Meest gelezen