Zwaarste Europese pompoen komt uit Toscane, op één na zwaarste uit Kasterlee

Kempenaar Mario Vangeel is tweede geworden op het Europees Kampioenschap Pompoenwegen in Duitsland. Met een pompoen van 1.106,5 kilogram legde hij ruim 100 kilogram minder in de weegschaal dan de Italiaanse kweker Stefano Cutrupi.  

In pompoenmaand oktober wordt in de Duitse stad Ludwigsburg traditioneel het Europees Kampioenschap Pompoenwegen georganiseerd, en Mario Vangeel uit Kasterlee maakt er elk jaar een sport van om de zwaarste pompoen te kweken. 

Vorige week werd Vangeel nog tweede op het Belgisch Kampioenschap in zijn heimat en dit weekend is hij ook tweede geworden op het EK in Ludwigsburg. In Duitsland moest hij de Italiaanse kweker Stefano Cutrupi voor zich dulden. Die won in september al het WK in Italië. Toen woog zijn gigant nog 1.226 kilogram, maar door verdamping is de kanjer afgeslankt naar 1.217,5 kilogram.

Dat is meer dan 100 kilogram zwaarder dan de pompoen van Mario Vangeel, wiens vrucht 1.106,5 kilogram woog. Het brons was voor de Fransman Mehdi Daho, met een pompoen van 983,5 kilogram.

Meest gelezen