Appartementsblok in Gavere volledig ontruimd na mogelijke brandstichting

In Gavere is in een sociaal appartementsblok brand ontstaan op de gelijkvloerse verdieping. Alle 50 inwoners moesten hun huis uit en zijn geëvacueerd, maar niemand is gewond geraakt. Na de bluswerken kon iedereen weer naar huis.

Het gebouw telt 20 appartementen en de 50 bewoners, onder wie verschillende oudere mensen zijn opgevangen op de binnenkoer van het gebouw. Volgens brandweerofficier De Vos heeft de brandweer de brand snel kunnen blussen. "We hadden het geluk dat de brand beperkt bleef tot de gelijkvloerseverdieping. Het vuur is dus niet verspreid naar andere appartementsgebouwen en daardoor kon iederen snel weer naar huis en moesten de bewoners maar eventjes op de binnenkoer blijven."

Volgens de eerste vaststellingen van de politie en de brandweer zou het om brandstichting gaan. De politie heeft de bewoonster van het uitgebrande appartement meegenomen. Het parket moet nog beslissen of ze voor de onderzoeksrechter moet komen. 

Meest gelezen