Beste ballonvaarder van ons land komt uit Sint-Niklaas

David Spildooren uit Sint Niklaas is de beste ballonvaarder van ons land geworden. Hij won het Belgisch kampioenschap ballonvaren in Vielsalm, in de provincie Luxemburg. David Spildooren heeft de titel nu al voor de tweede keer. Vorige week is het Belgisch kampioenschap ballonvaren gestart met 9 ballonvaarders. 

David Spildooren is het kampioenschap als favoriet gestart, omdat hij vorige maand al brons haalde op het Europees Kampioenschap in Hongarije. Van de 9 ballonvaarders die deelnamen aan het kampioenschap kwamen er 7 uit het Waasland.

Vorige week was het dus al duidelijk dat een Waaslander brons ging behalen. Maar het werd meer dan brons, David Spildooren werd Belgisch kampioen. Het was een spannende wedstrijd, want pas op het einde was het zeker dat David  de gouden medaille mee mocht nemen naar Sint- Niklaas.  Volgend jaar gaat hij een nieuwe uitdaging aan en neemt hij deel aan het wereldkampioenschap in Slovenië. 

kasto80

Meest gelezen