Foto: politie Antwerpen
myposter GmbH

Bierfiets rijdt door rood licht voor ogen van politie in Antwerpen, alle passagiers én bestuurder zijn dronken

Een bierfiets die het politiekantoor aan de Quinten Matsijslei in Antwerpen passeerde, reed voor de ogen van de politie door het rode licht. De bestuurder had zelf ook te veel gedronken, net als alle passagiers. Iedereen moest te voet verder. 

Een ritje op een bierfiets, waar 10 à 20 mensen samen aan een toog zitten en die populair is voor vrijgezellen- of bedrijfsfeestjes, is afgelopen weekend abrupt geëindigd in Antwerpen. De bierfiets passeerde het politiekantoor aan de Quinten Matsijslei. Enkele agenten zagen hoe ze het rode licht negeerden. 

Na controle bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.  "Ook als je dronken op een gewone fiets rijdt, moet je je autorijbewijs inleveren", verduidelijkt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Voor een bierfiets geldt dus net hetzelfde. Van de bestuurder van zo'n bierfiets wordt verwacht dat hij BOB is, dat spreekt voor zich."

Geen enkele passagier was in staat om met de bierfiets te rijden dus moest iedereen te voet verder. Het verhuurbedrijf kwam de bierfiets ophalen. 

Meest gelezen