Foto's: politie Mechelen-Willebroek
myposter GmbH

Bromfietser betrapt op rijden onder invloed met omhoog geplooide nummerplaat

De politie van Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend een man betrapt die te snel reed met zijn elektrische bromfiets. Hij legde een positieve speekseltest af en had geen rijbewijs. Na controle bleek dat de bromfiets alleen geschikt was voor offroad gebruik en dus niet op de openbare weg mag komen. Maar om de indruk te geven dat de bromfiets in orde was, had de man de nummerplaat van een andere bromfiets aangebracht en omhoog geplooid zodat ze niet leesbaar was. Hij was al bekend bij de politie. 

Tijdens een verkeerscontrole betrapte de politie de bestuurder van een elektrische bromfiets toen hij 57km/u ipv 50 km/u reed op de Blarenberglaan in Mechelen. De man had cannabis en amfetamines gebruikt en had geen rijbewijs. Na verder nazicht bleek dat de bromfiets alleen geschikt is voor offroad gebruik en niet op de openbare weg mag komen. De bromfiets kan niet ingeschreven worden omdat de fabrikant er geen gelijkvormigheidsattest voor aflevert. 

De man had er de nummerplaat van een andere bromfiets op aangebracht om de indruk te geven dat de bromfiets wettelijk in orde was. De bromfiets moet nu 12 uur aan de kant blijven staan. De bestuurder was niet aan zijn proefstuk toe. In mei werd de bromfiets al eens in beslag genomen omdat hij niet verzekerd was. De man zal zich opnieuw moeten verantwoorden voor de politierechtbank. 

Meest gelezen