Foto: Facebookpagina OLVAC

Voetbalclub uit Edegem herdenkt overleden spelertje met nieuwe dug-outs: "Zo leeft hij altijd voort"

Bij voetbalclub OLVAC in Edegem zijn dit weekend twee nieuwe dug-outs ingehuldigd ter ere van een spelertje dat in 2017 is overleden. De twee hokjes waarin de trainer en reservespelers tijdens een voetbalmatch zitten, werden allebei vernoemd naar de jongen, Arne Steyaert (11). Op de zijkanten staat zijn foto afgebeeld. "Het permanente aandenken dat OLVAC neerzet is ontzettend mooi. Daar kunnen we alleen maar dankbaar voor zijn", vertelt vader Bart Steyaert op Radio 2 Antwerpen. 

Als het van voetbalclub OLVAC in Edegem afhangt, dan is Arne Steyaert voor altijd bij hen aanwezig. Dat maakte de club het afgelopen weekend duidelijk toen ze twee nieuwe dug-outs inhuldigden naast het veld. Daarop staan de naam en foto van de jonge speler die ruim vier jaar geleden overleed. "Arne was steeds dichtbij en nu nog dichter. Samen met Arne en alle OLVAC-ploegen zullen we elke tegenstander waardig trotseren op onze velden", klinkt het bij de club.

De warmte die we van OLVAC hebben gekregen is onwaarschijnlijk

Bart Steyaert, papa van Arne

De familie van Arne vroeg destijds geen bloemen maar wel een storting voor de ploeg om bijvoorbeeld nieuwe voetballen te kopen. Die vraag leverde heel wat geld op, waarmee de club nu het speciale aandenken aan Arne kon financieren. Zijn papa, Bart Steyaert, vertelt op Radio 2 Antwerpen hoe dankbaar hij is. "De warmte die we van OLVAC hebben gekregen is onwaarschijnlijk. Dat is vanaf dag één zo geweest, maar het permanente aandenken dat ze nu neerzetten, is ontzettend mooi."

Beluister hier het gesprek met de papa van Arne op Radio 2 Antwerpen:

De dug-outs zijn niet het enige dat OLVAC opdraagt aan Arne. Elk jaar wordt er ook een tornooi met een Arne Steyaert-trofee gehouden. "Het eerste half jaar na het overlijden van Arne was het voor mij nog heel moeilijk om een voetbalveld zien. Nu is dat anders", zegt Bart. "Ik ben vooral zo trots. Er is altijd wel iets bij OLVAC dat aan hem doet denken. Hij leeft daar echt voort, en dat is een heel mooi gegeven."

Foto: facebookpagina OLVAC

Meest gelezen