Belga
James Arthur Photography

Extra politiepatrouilles in Sint-Niklaas: "Geweld in uitgaansbuurt kunnen we niet tolereren"

De politie van Sint-Niklaas gaat de komende week extra patrouilles uitvoeren in de uitgaansbuurt in het centrum. Dat doet ze omdat er onlangs enkele geweldadige incidenten plaatsvonden in de buurt. "Sinds het wegvallen van de mondmaskerplicht, merken we dat sommige mensen heel erg uitgelaten zijn", zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA).

De politie van Sint- Niklaas heeft afgelopen weekend extra gepatrouilleerd in de uitgaansbuurt. En dat gaan ze de komende weekends nog doen. Dat is nodig omdat het al een paar weekends onrustig is in het centrum van de stad. Vorige week is er een man van 19 aangehouden, nadat hij in een café met een machete stond te zwaaien. "Zo'n incidenten moeten we in de toekomst vermijden", laat burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) weten.

Ook incidenten in andere centrumsteden

De politie concentreerde zich dit weekend op het Sint-Nicolaasplein en de Grote Markt. De onruststokers komen uit Sint-Niklaas, maar ook van buiten de stad, zegt de burgemeester. "De uitgaansbuurt in het centrum trekt mensen aan vanuit de hele regio."

Volgens Dehandschutter vinden de incidenten niet enkel plaats in Sint-Niklaas, maar ook elders in Oost-Vlaanderen. "Ik hoor hetzelfde verhaal in andere centrumsteden. Sinds de heropening van de horeca en het wegvallen de mondmaskerplicht, zijn sommige mensen nogal uitgelaten. Wanneer er dan ook geweld gebruikt wordt, kunnen we dat niet tolereren."

kasto80

Meest gelezen