Kevin Tshala (32) uit Gent won zaterdag het BK streetskateboarden bij de mannen.
JOSELITO VERSCHAEVE

Kevin Tshala (32) uit Gent en Lore Bruggeman (19) uit Deerlijk winnen BK skateboarden

Gentenaar Kevin Tshala (32) heeft het Belgisch kampioenschap "streetskateboarden" gewonnen. Bij de vrouwen ging de titel voor het tweede jaar op rij naar de 19-jarige Lore Bruggeman uit Deerlijk.

Het Belgische kampioenschap 'streetskateboarden' vond afgelopen weekend plaats in het Antwerpse SPRK in Park Spoor Noord. ‘Street’ is de populairste discipline binnen het skateboarden waarbij trappen, rails en schansen centraal staan. Punten scoren, doen de deelnemers door tijdens hun ‘runs’ zoveel mogelijk tricks te landen. Tijdens de kwalificaties krijgen ze daarvoor 90 seconden, in de finale 60 seconden. Vallen ze een keer te veel of voeren ze een manoeuvre slordig uit, dan halen ze een lagere score. Naast de uitvoering, telt ook op de moeilijkheidsgraad mee. 

Gentenaar Kevin Tshala (32) wist zich voor het eerst in zijn carrière tot Belgisch kampioen te kronen bij de gesponsorde mannelijke deelnemers. Een straffe prestatie, waar hij best trots op is. "Ik had het niet verwacht", reageerde hij bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Ik skate 22 jaar en heb al aan verschillende nationale en internationale wedstrijden meegedaan, maar een eerste plaats halen op het BK is niet evident. De andere deelnemers waren goed aan het skaten. Echt een fantastische ervaring."

Lore Bruggeman (19) uit Deerlijk was zaterdag de strafste deelnemer onder de vrouwelijke skateboarders.
JOSELITO VERSCHAEVE

Bij de vrouwen ging de eer dit jaar opnieuw naar de 19-jarige Lore Bruggeman uit Deerlijk in West-Vlaanderen. Zij was deze zomer de eerste Belgische vrouw die als skateboarder ons land vertegenwoordigde op de Olympische Spelen in Tokio. 

Meest gelezen