Radio 2

Halse handelaars willen halvering parkeertarief: "Zoveel parkeerplaatsen nu leeg"

De Halse handelaars hebben een open brief geschreven naar het stadsbestuur. Daarin vragen ze een verlaging van het parkeertarief, tot de helft. Momenteel staan er volgens de handelaars heel wat parkeerplaatsen leeg in het centrum van de stad, en zijn er ook geen randparkings waar bezoekers gratis kunnen staan. Resultaat, heel wat shoppers blijven weg, zeggen ze.  

70 handelaars van de Verenigde Handelaars Halle hebben de brief ondertekend. Ze vragen aan de burgemeester om het parkeerbeleid te herbekijken. Dat vertelt voorzitter Anke Van Rossom: "Begin 2021 werden parkeertarieven verhoogd in Halle. Voor een uurtje parkeren betaal je 1 euro 80. Maar dat blijft na de volgende uren hetzelfde. Terwijl wij pleiten om het dan net goedkoper te maken, zodat de shoppers langer blijven hangen. Dat is nu niet het geval. Er zijn ook nergens randparkings waar mensen gratis kunnen staan. En dus is er geen enkel alternatief dan gewoon heel veel geld uit te geven aan je parkeerplaats. Of weg te blijven."

Geen verlies

Dat het stadsbestuur veel geld zou verliezen, door de parkeertarieven te verlagen, klopt niet zegt Van Rossom. "Nu staat er superveel parking leeg, waar ze ook geen geld aan verdienen. Als ze bijvoorbeeld de helft zouden vragen, en de mensen zouden gestimuleerd worden om naar Halle te komen, zal de bezetting ook stijgen. En maken ze dus geen verlies. Halle is een bekende winkelstad, en dat willen we zo houden."

De burgemeester van Halle laat weten de vraag van de handelaars te bekijken. 

Meest gelezen