Radio 2

Inwoners Astene tevreden met nieuwe fiets- en voetgangersbrug: "De vorige was te steil, we vielen achterover" 

Voetgangers en fietsers uit Astene, bij Deinze, zijn tevreden dat er een nieuwe, en vooral platte, fiets- en voetgangersbrug is. Dat was nodig, want sommige mensen geraakten de oude brug niet over omdat ze te steil is. "Ik heb veel mensen zien vallen op die brug, dus het is fantastisch dat er nu een nieuwe is", zegt een buurtbewoner.

In Astene, een deelgemeente van Deinze, is een nieuwe, platte fiets- en voetgangersbrug geopend aan het Sas van Astene. En dat op vraag van buurtbewoner Daniel Verbeke, een man met een beperking. Hij raakte de hoge brug niet op. Daarom moest hij altijd een heel eind omrijden, langs een gevaarlijke steenweg. Hij is heel blij met de platte brug:  "Met mijn scooter kon ik dat brugje gewoon niet over en daarom moest ik altijd een heel grote omweg doen. Dat er nu een nieuwe brug is, is heel goed nieuws."

Ook oude brug blijft liggen

"Zelf mensen met een elektrische fietsen geraakten de brug niet over", klinkt het bij een andere buurtbewoner. De nieuwe platte brug kost de stad 70.500 euro. Ook moest er een tuintje onteigend worden om de brug aan te leggen. De oude steile brug blijft trouwens gewoon liggen als erfgoed. 

Meest gelezen