Foto: Radio 2

Loopbrug tussen gebouwen in aanbouw stort in, 2 arbeiders gewond

In Koningshooikt, bij Lier, zijn twee arbeiders gewond geraakt op een bouwwerf. Dat gebeurde toen een loopbrug tussen twee gebouwen in aanbouw inzakte. Een van de arbeiders raakte lichtgewond, de andere liep zwaardere verwondingen op maar hij is niet in levensgevaar.

Het arbeidsongeval gebeurde rond 7.30 uur op een bouwwerf aan de Sander De Vosstraat in Koningshooikt. Magalie Derboven van de politie van Lier doet het verhaal. "De loopbrug ter hoogte van de tweede verdieping, die dienst deed als tijdelijke verbinding tussen twee appartementsgebouwen in aanbouw, is om een nog onduidelijke reden naar beneden gevallen. Een arbeider stond op de brug, de andere beneden. De brandweer kon de slachtoffers van 32 en 40 jaar snel van onder het puin halen. Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht. Een van de slachtoffers raakte lichtgewond, de tweede man liep zwaardere verwondingen op maar hij is niet in levensgevaar."

Waarom de loopbrug naar beneden is gevallen, moet het onderzoek uitwijzen. Op die plaats in de Sander De Vosstraat worden momenteel 26 sociale woningen gebouwd. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen