Radio 2

Marc uit Bissegem eert zijn overleden vrouw met levensgrote foto aan gevel: "Het was tof om met Leentje samen te zijn"

Een jaar na haar overlijden, heeft Marc Dick uit Bissegem een levensgrote foto van zijn vrouw Leentje aan de gevel van zijn huis gehangen. Een eerbetoon en een ode aan hun liefde: "Het was heel tof om met Leen samen te zijn en iedereen mag het weten."

Aan de gevel van Marc Dick in Bissegem hangt een levensgrote foto. Het is er eentje van zijn vrouw Marleen Van Waes, die vorig jaar overleed. “Ze is verdwenen uit mijn leven”, vertelt Marc op Radio 2. “Ik wil haar nog eren. Ze was jong van geest, heel positief, ze lachte altijd kamerbreed naar mij. We tilden elkaar naar een beter niveau. Het was heel tof om met Leen samen te zijn en iedereen mag het weten.”

Het was heel tof om met Leen samen te zijn en iedereen mag het weten.

Marc Dick

Op 8 oktober vorig jaar overleed Leen. Precies één jaar later hing Marc het doek op. Hij zal de foto laten hangen tot 17 oktober, de dag waarop Leen verast en uitgestrooid werd. “Bij het thuiskomen is het nu: “Hey Leentje, hoe is het?" Maar ze antwoordt niet, dat is het enige verschil”, vertelt Marc. Thuiskomen is dan ook best confronterend nu, geeft hij toe. “De meeste mensen hebben een klein fotootje staan. Maar als je ze levensgroot ziet, lachend en in goede gezondheid … Mijn ouders moesten zelfs even neerzitten.”

Radio 2
Doe veel dingen samen. Hoe meer dingen je samen doet, hoe meer je een basis hebt om later verder te doen.
Marc Dick

Op de levensgrote foto zit Leen, breed glimlachend, op een roestige auto in het Amerikaanse spookstadje Bodie in Californië. Het bezoek naar het verlaten mijndorp was een van de vele reizen die Marc samen met zijn geliefde maakte. “Doe veel dingen samen. Hoe meer dingen je samen doet, hoe meer je een basis hebt om later verder te doen”, tipt Marc nog.

Radio 2

Meest gelezen