Pixabay

Motorclub Gremium MC, die in Duitsland geregistreerd staat als criminele organisatie, opent clubhuis in Diest

Op de Halensebaan in Diest heeft motorclub Gremium MC een clubhuis geopend. Gremium MC is erg groot in Duitsland en is daar geboekstaafd als criminele organisatie. Maar daar zou de Diestse afdeling zich niet mee bezig houden, zegt ze zelf. Maar het parket heeft daar zijn twijfels over.  

Afgelopen zaterdag zakte een hondertal gasten af naar het clubhuis in Diest. Onder hen ook heel wat Duitsers. Dat is geen toeval, want de motorclub maakt deel uit van de Duitse Gremium MC. Een motorbende die daar geregistreerd staat als criminele organisatie. Al zegt de Diestse afdeling dat zij brave huisvaders zijn, die werk en gezin op de eerste plaats zetten. De 11 leden, zullen één keer per maand samenkomen om te vergaderen. Buren hoeven dus geen schrik te hebben voor overlast, zeggen ze. 

Als je gewoon elke zondag met vrienden op de motor wil rijden, sluit je je niet aan bij een criminele motorbende

persmagistraat Cedric Stuyck

Toch is niet iedereen het daarmee eens. Persmagistraat Cedric Stuyck van het parket in Hasselt zegt dat motorclub Gremium MC overal ter wereld als criminele motorbende staat geboekstaafd en dus ook in Diest. "De motorbende is in 1972 opgericht in Duitsland. En stelselmatig is ze uitgebreid naar andere landen zoals nu in België. Of de club in Diest ook criminele activiteiten uitoefent is moeilijk te zeggen. Maar ze is wel aangesloten bij een criminele organisatie. Als je gewoon elke zondag met vrienden op de motor wil rijden, zou je dat niet doen lijkt me." 

Meest gelezen