MARC FAES

Nieuwe "brede school" in Pelt geopend

In de Peltse deelgemeente Lindelhoeven kunnen leerlingen van de basisschool en verenigingen vanaf nu terecht in een nieuw, modern en duurzaam gebouw.  Naast de school en de buitenschoolse kinderopvang is er ook plaats voor andere activiteiten in enkele zalen en lokalen die multifunctioneel zijn.

Brede school Lindelhoeven is een samenwerking tussen de Corneliusschool, de vzw Parochiale en Sociale werken, kerkbestuur Sint-Cornelius en de gemeente Pelt. Er was voor iedereen nood aan vernieuwing: zo zijn de oudste delen van de school al meer dan 140 jaar oud en de buitenschoolse kinderopvang verbleef al een poosje in verschillende hob units. Ook de parochiezaal had nood aan nieuwe ruimtes.

Voor de schoolkinderen betekent dit een modern, duurzaam en volledig uitgerust schoolgebouw. Het nieuwe complex bestaat uit drie delen en heeft verschillende zalen en lokalen die multifunctioneel ingezet kunnen worden. Zo kan bijvoorbeeld de grote refter van de school als activiteiten- of feestzaal dienen.

Zondagmiddag werden alle buurtbewoners uitgenodigd voor een feestelijke opening van de school.

Meest gelezen