Foto: Radio 2

Nu ook deelbakfietsen in Antwerpen: "Je kan er kinderen, honden en boodschappen mee vervoeren"

In stad Antwerpen kunnen vanaf volgende lente ook elektrische deelbakfietsen ontleend worden. Twee aanbieders, Cargoroo en Unimobility, zijn er vanaf dan actief met 155 bakfietsen. "Tot nu toe hebben we sterk ingezet op de mobiliteit van mensen, nu gaan we ook in het vrachtverhaal stappen", zegt Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Na de populaire rode Velokes en andere deelfietsen, deelsteps en deelscooters komen er vanaf maart of april ook elektrische deelbakfietsen bij in de stad Antwerpen. "We zijn in Antwerpen al actief met deelfietsen en hebben het enorme succes gezien van deelmobiliteit" legt Jim Briels van Cloudbike uit, de lokale partner van Unimobility. "Je kan al allerlei verschillende voertuigen ontlenen, dus waren bakfietsen de volgende logische stap." 

In Antwerpen kan je al allerlei verschillende voertuigen ontlenen, bakfietsen waren de volgende logische stap

Jim Briels (Cloudbike)

Ook schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is ervan overtuigd dat elektrische bakfietsen een succes kunnen worden. "Veel mensen nemen de auto om naar de supermarkt te gaan, maar het is misschien een idee om met de deelbakfiets naar de supermarkt te gaan. Korte verplaatsingen die de auto kunnen vervangen zijn welkom."

Gevarieerd publiek

Het Nederlandse bedrijf Cargoroo heeft al positieve ervaringen met elektrische deelbakfietsen in Nederland. "Zowel gezinnen met kinderen als ondernemers maken er gebruik van", zegt Erik de Winter van Cargoroo. "Het is leuk, duurzaam, veilig en betaalbaar: de ideale autovervanger dus."

Bakfietsen zijn leuk, duurzaam, veilig en betaalbaar: de ideale autovervanger

Erik de Winter (Cargoroo)

Om te voorkomen dat de bakfietsen her en der worden achtergelaten, iets wat wel eens voor ergernis zorgt bij deelsteps en -scooters, zal Cargoroo werken met 125 vaste stations in de stad. Gebruikers moeten de bakfietsen terugbrengen naar dezelfde plek. Bij Unimobility mogen mensen de bakfietsen achterlaten in virtuele dropzones. De kostprijs varieert van 4,20 euro per uur bij Cargoroo tot 9 euro per uur bij Unimobility. 

Meest gelezen