Radio 2

Parket opent onderzoek naar mogelijke kinderlokker in Koekelare

In Koekelare onderzoeken politie en parket een incident waarbij een man zou geprobeerd hebben om een kind mee te lokken. 2 broers waren gisteren met de jeugdbeweging aan het spelen op het speelplein De Mote. De jongste broer werd volgens de kinderen benaderd door een man met een zwarte jas die hem een snoepje aanbood. 

2 broers waren aan het spelen op het speelplein van De Mote toen de jongste van 5 jaar volgens de kinderen benaderd werd door een man met een zwarte jas die hem een snoepje aanbood. De oudste jongen van 7 trok zijn broer weg, waarop de man wegvluchtte.

De moeder van de 2 broers postte het verhaal op Facebook. Haar bericht werd veel gedeeld. Johan Geeraert van politiezone Polder vindt het spijtig dat dit het onderzoek beïnvloedt: “Er wordt natuurlijk gezaaid met allerlei geruchten en niet bevestigde informatie. Ik denk dat dit toch een slechte raadgever is.”

De politie neemt de zaak heel ernstig. "Onze ploegen zijn meteen ter plaatse gegaan", zegt commissaris Wim Merlevede van de zone Polder, “Maar er kon niemand meer aangetroffen worden die voldeed aan de beschrijving." 

De politie doet nu een buurtonderzoek en bekijkt alle camerabeelden. Omdat er op het speelplein vaak incidenten zijn, blijven ze er ook patrouilleren. “Onze ploegen patrouilleren nu al af en toe op de Mote om bijvoorbeeld vandalisme of druggebruik op te sporen maar zullen nu extra controles doen naar aanleiding van deze feiten." De zaak werd overgedragen aan het parket.

Meest gelezen