Vermoedelijke mensensmokkelaar overleden in politiecel, nadat hij eerst medisch gecontroleerd was in ziekenhuis

Vannmorgen is een vermoedelijke mensensmokkelaar overleden in een politiecel in Koksijde. Dat heeft het parket van West-Vlaanderen gemeld. De man werd afgelopen nacht met 3 anderen opgepakt na een politiecontrole. Hij voelde zich onwel en werd overgebracht naar spoed, maar na een controle werd hij "wel bevonden" en overgebracht naar een politiecel waar hij enkele uren daarna stierf. Het zou gaan om een natuurlijk overlijden.

"Rond kwart voor één afgelopen nacht werden in De Panne twee voertuigen gecontroleerd in het kader van mogelijke feiten van mensensmokkel", aldus het parket van West-Vlaanderen in een schriftelijke mededeling. Volgens onze informatie werden de mannen gestopt na een achtervolging, en zou in een van de auto's bootjes en motoren hebben gelegen. 

Overgebracht naar ziekenhuis

De vier inzittenden van de twee auto's werden opgepakt "in het kader van mogelijke feiten van mensensmokkel", aldus het parket. Tijdens de interventie gaf een van de inzittenden (een veertiger met de Iraakse nationaliteit) aan dat hij zich niet goed voelde. 

Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Veurne. Hij werd gecheckt en na een goedkeuring van de dokter mocht hij rond iets over drie 's nachts het ziekenhuis verlaten. Daarna werd de man overgebracht naar een politiecel in Koksijde. 

Hij riep ons op via de intercom, maar viel vrijwel onmiddellijk neer

Parket van West-Vlaanderen

"Kort na 8 uur vanmorgen werd door de betrokkene via het intercomsysteem contact genomen vanuit de cel", aldus het persbericht van het parket. "Waarbij evenwel werd vastgesteld dat hij nagenoeg onmiddellijk neerviel." 

De politie ging de cel binnen en diende de eerste zorgen toe en riepen ook de MUG op. Ambulanciers probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plekke. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een natuurlijk overlijden. Parket en politie onderzoeken de zaak verder. 

Meest gelezen