Vrachtwagen geladen met auto's in brand op E313 in Wommelgem: grote verkeershinder tijdens avondspits

De avondspits in en rond Antwerpen is bijzonder moeizaam verlopen. Een vrachtwagen geladen met auto's was in brand gevlogen op de E313 in Wommelgem. Die brand veroorzaakte heel veel rook. Daardoor was de snelweg een tijd lang volledig versperd richting Hasselt. Dat leidde tot lange files in de ruime omgeving. 

Toen de vrachtwagen in brand vloog, zette de chauffeur hem stil tussen de af- en de oprit in Wommelgem op de spitsstrook. Door de grote rookontwikkeling was de volledige snelweg richting Hasselt een tijd lang afgesloten. Vanaf 18 uur werden geleidelijk aan rijstroken weer opengesteld.

De brandweerzone Rand kwam ter plaatse met twee wagens. Brandweerzone Antwerpen leverde bijstand met nog een wagen.

Er was niet alleen hinder op de snelweg zelf, ook in de ruime omgeving stonden er files. Het Vlaams Verkeerscentrum raadde dan ook aan om de buurt vermijden en over langere afstand om te rijden via Brussel.  

Bekijk hier de beelden van de brandweerinterventie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen