Zeventig voetbalvelden aan extra groen in Vlaamse Rand rond Brussel

In de Vlaamse Rand rond Brussel komen er zeventig voetbalvelden aan groene ruimte bij. Het gaat om zo'n 22.000 bomen. Dat hebben de Vlaamse ministers Ben Weyts (N-VA) en Zuhal Demir (N-VA) bekendgemaakt aan het begin van de Week van het Bos.

De Vlaamse regering gaat verder investeren in het behoud en de uitbreiding van de groene ruimte in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat hebben Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts en zijn collega van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt bij de start van de Week van het Bos.  Ze investeren ongeveer twee miljoen euro in negen groene projecten in de Vlaamse Rand.  "De focus ligt daarbij op toegankelijk groen waarbij de bewoners en bezoekers van de Vlaamse Rand effectief van kunnen genieten", zegt minister Weyts. "Het grote publiek heeft immers weinig aan groene percelen die afgeschermd of afgesloten blijven."

Negen groene projecten

 

  • Beersel : gedeeltelijk herstel van het verdwenen Zitterbos - bebossing percelen
  • Dilbeek : herbebossing van percelen om vorm te geven aan het nieuwe Mullebos

  • Vilvoorde : realisatie park De Molens binnen stadsvernieuwingsproject 4 Fonteinen

  • Zaventem : aankoop en uitbreiding Zavelbos

  • Zaventem : ontharding en bebossing langs de Woluwe
  • Halle : aankoop gronden Groebegracht met oog op realisatie natuurgebied
  • Drogenbos : aanleg voedselbos en inrichting van een speelbos in het FeliX-project
  • Affligem : aankoop en inrichting van een populierenbos in Teralfene
  • Hoeilaart : realisatie Koldampark tussen de sporthal en de Koldamstraat

Meest gelezen