Copyright Billy Herman/Starling Reizen

BEKIJK en BELUISTER: foto Gentse natuurfotograaf krijgt internationale bekroning, binnenkort te zien in Londen en gaat wereld rond

De foto met als titel "Twin Peaks" van de Belgische natuurfotograaf Billy Herman heeft een bekroning gekregen van "Highly Commended" in de 57e internationale natuurfotowedstrijd "Wildlife Photographer of the year." Vanaf vrijdag 15 oktober is het beeld ook te zien in het Museum of Natural History in Londen. Na de expo in Londen gaat de foto, samen met andere winnende foto's, de wereld rond.

Gentenaar Billy Herman is naast bioloog ook een fervente natuurfotograaf. Hij fotografeerde eerder al de doodgeschoten wolf Billy (die zijn voornaam kreeg). Met zijn reisbureau organiseert hij excursies over de hele wereld en weet zo spectaculaire natuurbeelden vast te leggen met zijn camera. Vlak voor de coronacrisis begon was hij nog op reis in Patagonië, Chili. Hij fotografeerde er poema's en maakte er een iconisch beeld met als titel "Twin Peaks" waarmee hij nu in de prijzen is gevallen.

Wachten

Op het moment dat hij de foto maakte was hij aan het wachten op poema's. "Wachten is een schone deugd voor elke wildlife fotograaf", zegt Herman. Hij maakte ondertussen beelden van het landschap en andere dieren. Toen verscheen er ineens een guanaco, een soort wilde lama, voor zijn lens: "Die stond tussen mij en de pieken in het landschap. Ik experimenteerde met scherpte en belichting. Het resultaat is een lichtjes verrassende foto."

De guanaco stond tussen mij en de pieken in het landschap. Het resultaat is verrassend
Natuurfotograaf Billy Herman
Foto "Twin Peaks"

"Animals in their environment"

De foto, die de titel "Twin Peaks" meekreeg, kreeg een bekroning in de categorie "Animals in their environment" in de internationale wedstrijd Wildlife Photographer of the Year. De foto zal ook te zien zijn vanaf 15 oktober in het Britse Museum of Natural History in Londen. Na de tentoonstelling reizen de winnende beelden de wereld rond. Ze zullen te zien zijn op 60 verschillende locaties. Ook in ons land zal de expo passeren in het Zwin in Knokke in 2022.

Billy Herman zelf
Billy Herman zelf - Copyright Billy Herman/Starling Reizen

Hieronder een video van de live aankondiging over de bekroning van de foto:

Aan de wedstrijd namen 95 landen deel en er waren in totaal om en bij de 50.000 inzendingen. De grote winnaar van de wedstrijd ontvangt 10.000 pond, omgerekend is dat een kleine 12.000 euro.

De nieuwe editie van de wedstrijd  gaat van start op maandag 18 oktober 2021 en sluit op donderdag 9 december 2021.

Foto's poema's in Patagonië
Copyright Billy Herman/Starling Reizen

Meest gelezen