Foto: rtv

Burgemeester Heist-op-den-Berg dient klacht in wegens laster: "'s Nachts bellen ze hem meer dan 10 keer op"

Het gerecht is een onderzoek gestart naar een vermoedelijke lastercampagne tegen de burgemeester van Heist-op-den-Berg, Luc Vleugels (CD&V). In overleg met het provinciale en het nationale bestuur van zijn partij, heeft de burgemeester nu klachten ingediend bij de politie en bij de Raad voor de Journalistiek. 

Sinds drie maanden verschijnen er geregeld berichten op Facebook over Luc Vleugels (CD&V), die volgens hem totaal uit de lucht gegrepen zijn. En niet alleen op sociale media, ook zouden hij en enkele familieleden meermaals telefoons en sms'en met beledigingen en bedreigingen hebben ontvangen. De burgemeester klaagt ook aan dat hij soms tot een tiental keren 's nachts wakker gebeld wordt. 

Het is puur fake news, dat houd je niet voor mogelijk

CD&V Heist-op-den-Berg en het nationale CD&V-bestuur reageert geschokt op de gebeurtenissen. "De laatste maanden werd burgemeester Luc Vleugels slachtoffer van een lastercampagne zowel op sociale media als in de privésfeer. Er worden verhalen verspreid die helemaal niet stroken met de waarheid", zegt Wim Verhoeven van CD&V Heist-op-den-Berg op Radio 2 Antwerpen. 

Fake news

"Als je in de politiek stapt, dan weet je dat je oppositie mag verwachten. Maar als je oppositie voert, moet dat altijd met juiste referenties en cijfers zijn. En dat is hier niet het geval. Dit gaat over puur fake news, je houdt het niet voor mogelijk. Dat de burgemeester ridder is geworden en een kasteel heeft gekocht met belastingsgeld van de burger, dat tart toch alle verbeelding", aldus Verhoeven.

Gerichte klacht

In samenspraak met het provinciale en nationale bestuur is er nu ook een klacht ingediend bij de politie. Ook bij de Raad voor de Journalistiek werd een klacht ingediend voor fake news. Het is bovendien een gerichte klacht, want de partij zou iemand in het vizier hebben die daar volgens hen vermoedelijk achter zit. "Het komt niet van een andere politieke partij", zegt Verhoeven nog. 

Het parket bevestigt dat er een onderzoek loopt.

Meest gelezen