CEO Tijn van Elderen aan de slag als orderpicker.
Brabantia

CEO Pelts bedrijf gaat zélf aan het werk, wegens te weinig werkvolk: "Ontdek zin en onzin van eigen beslissingen"

In het Peltse bedrijf Brabantia staat de grote baas noodgedwongen zelf op de werkvloer, omdat er te weinig werknemers zijn. Zo'n 60 à 70 vacatures staan nog leeg. De CEO, Tijn van Elderen, draait daarom mee in de ochtendshift, als orderpicker. 

"Vanochtend ging mijn wekker om kwart over vier en om half zes ben ik aan de slag gegaan", vertelde van Elderen deze ochtend aan Radio 2 Limburg. "Ik werk op dit moment als orderpicker, dus ik moet bestellingen van klanten voorbereiden en ervoor zorgen dat ze de deur uit kunnen. Het is fysiek werk. Wanneer je normaal de hele dag neerzit, is dit een mooie afleiding", legt de CEO uit. 

Ik leer ook dingen van mijn werknemers, die mij nu ook opdrachten geven

Beluister hier de uitleg van CEO Tijn van Elderen:

In het bedrijf zijn ze dringend op zoek naar werknemers, vooral in de logistieke afdeling. Brabantia is de producent van metalen huishoudelijke producten. "Op de arbeidsmarkt is er een algemeen tekort. We zijn op zoek naar mensen die als orderpicker kunnen werken en de heftruck kunnen bedienen. Het blijkt lastig om die mensen te vinden."

"Je ziet meteen dat hier een ongelofelijke werksfeer heerst", benadrukt van Elderen. "Ik leer ook dingen van mijn werknemers, die mij nu ook opdrachten geven. Daarnaast kom ik meteen de zin en de onzin van mijn eigen beslissingen tegen. We hebben net een nieuw systeem geïntroduceerd, en dat gaat allemaal vrij vlekkeloos. Hier en daar ondervind ik zelf wel dat er kleine minpuntjes zijn. Het zou kunnen dat die dingen dus weer aangepast worden."

Meest gelezen