Fel bekritiseerde internetreeks "The social house" keert terug in herfstvakantie

Het druk besproken en fel bekritiseerde internetproject "The social house", waarbij Vlaamse influencers een tijd samenwonen en filmpjes maken, keert terug in de herfstvakantie. Het productiehuis Wünderbaar zegt dat rekening is gehouden met de kritiek op de eerste - vroegtijdig stopgezette - reeks.

Toen in april dit jaar de eerste filmpjes van "The social house" op YouTube verschenen, kwam er veel kritiek. Nogal wat jongeren vonden het fout dat acht influencers samen in een huis leuke dingen konden doen, terwijl alle andere jongeren (en volwassenen) zich op dat moment nog aan de coronamaatregelen moesten houden. Ook het gebrek aan diversiteit onder de deelnemers werd aangeklaagd. Influencer Flo Windey stapte na enkele dagen uit het programma.

Enkele dagen later zette het productiehuis het project helemaal stop. Er waren doodsbedreigingen geuit en het vakantiehuis in Westouter in West-Vlaanderen waar de influencers verbleven, werd bestookt met vuurwerkpijlen. De makers kondigden aan het programma te willen hernemen als de coronamaatregelen versoepeld zouden worden.

Op 30 oktober, het begin van de herfstvakantie, zullen opnieuw afleveringen van "The social house" op YouTube verschijnen, kondigt het productiehuis aan. "We hebben van de pauze gebruikgemaakt om te lezen, luisteren en praten", zegt Roel Sweron van Wünderbaar.

De makers hebben gesprekken gevoerd met experts over corona en mentaal welzijn van jongeren, luidt het. Ook over diversiteit zochten ze de hulp van experten. Bij de nieuwe afleveringen zullen kijkers meer worden betrokken. ""The social house" wil een brug vormen tussen fans en creators. Zowel in het echt als achter het scherm is dat onze missie", aldus Sweron.

Of de influencers van de eerste poging opnieuw zullen opduiken, is niet duidelijk. Daarover wil Sweron pas in de komende weken meer informatie geven.

Meest gelezen