radio 2

Elke Vlaming zijn minibos: bedrijf uit Beringen zet mensen aan hun eigen privé-bosje te planten

Forest Fwd, een privaat bebossingsbedrijf uit Beringen, lanceert een nieuw intiatief in deze Week van het Bos:"Start2Forest". Het bedrijf wil de Vlamingen ertoe aanzetten een minibos in hun tuin aan te planten.  

Iedere Vlaming met een tuin, hoe groot of klein ook, kan voortaan online een minibos bestellen, waarna dat plantklaar aan huis wordt geleverd. Dat is het concept achter Start2Forest.   Frank Missoul: "Het draagvlak om iets te ondernemen op het vlak van klimaat is nog nooit zo groot geweest en ik denk dat we met Start2Forest een kant en klare oplossing aanbieden."

Het bedrijf Forest FWD was tot nog toe vooral bezig met het bebossen van bedrijfsterreinen.  "We betrekken bedrijven bij de realisatie van bossen", zegt Missoul,  "maar zo'n bos ligt vaak niet langs het bedrijf." En dus ook niet vlakbij de mensen die er werken. Daarom is het bedrijf op zoek gegaan naar een plek waar bomen geplant kunnen worden die voor iedereen toegankelijk is, die voor iedereen vlakbij ligt en die voor heel Vlaanderen ook nog veel oppervlakte biedt: de tuin. En zo is Start2Forest ontstaan. 

Je kan het vergelijken met Hello Fresh, maar dan voor bomen

"Het is een soort van Hello Fresh, maar dan voor bomen", gaat Missoul verder. "Je kan gewoon een bospakket bestellen, dat is een doos waarin 10 bomen zitten, om zo 6 vierkante  meter te beplanten, een minibos dus, en daar zit een handleiding bij over hoe je dat bosje moet aanplanten. "

"Wie zo'n minibos plant, trekt ook extra dieren aan", zegt Missoul. "In het pakket zit bijvoorbeeld de Wilde Kardinaalsmuts, die vooral roodborstjes, merels en lijsters aantrekt. En ook de Sleedoorn, populair bij bijen, en de vlinderstruik, die -juist ja- vlinders lokt. En nog een pluspunt, zo'n minibos, 6 vierkante meter, kan in bijna elke tuin", besluit Missoul. 

Je vindt het minibospakket  op deze website: start2Forest.   

Meest gelezen