© Radio 2

Fietspad Hoeveweg As-Lanklaar weer open in november

De komende weken wordt er opnieuw gewerkt aan het nieuwe toeristisch fietspad tussen het station van As en de tuikabelbrug in Lanklaar. De duizenden keien die daar in juli naar beneden vielen, worden opgeruimd. 

In juli vielen stenen die in schanskorven zaten, op het fietspad. De korven vol stenen dienen als een soort van decoratie tegen de betonwanden van de fietstunnel. Omdat de stenen op het fietspad lagen, is de tunnel 2 maanden onbruikbaar geweest. Fietsers moesten daardoor noodgedwongen rechtsomkeer maken en enkele kilometers extra fietsen. Nu worden de resterende schanskorven ook weggehaald die boven de doorgang en de zijkanten van de tunnel geplaatst zijn. 

Verzekeringspolis

De schanskorven die niet omvielen, werden gecontroleerd omdat ze ook gedeeltelijk geplooid raakten. Ondanks dat ze stabiel genoeg zijn, zullen ze nu toch ook worden opgeruimd. Omdat de brug nog nieuw is, werd beroep gedaan op de 10-jarige aansprakelijkheid van de aannemer. De verzekeringsmaatschappij heeft zich daarover nog niet uitgesproken.

© Radio 2

Meest gelezen